Présentation de l'artiste en catalan

François-Xavier ALEXANDRE és un artista francès, nascut el 1972 a Angers (França), al qual li agrada desenvolupar un fenomen i un procés de connexió, que s'expressen a través de diferents mitjans, els quals formen una obra d'art global i il·limitada.

 

Aquest fenomen i aquest procés s'expressen essencialment dins de les creacions pictòriques de l'artista, anomenades Objectes Plàstics, que són objectes visuals que alhora que són autònoms, poden funcionar tots junts, i que estan connectats al seu entorn en el sentit més ampli.

 

Cada quadre de François-Xavier ALEXANDRE posseïx en el seu propi sistema intern de realitats i de connexions, conté igualment un fenomen artístic que no es limita només  als marges del quadre, i que té en ell, entre altres coses, un germen d'instal.lació.

 

Els seus Objectes Plàstics es relacionen naturalment entre ells, i alhora amb el seu entorn, que és essencialment plàstic, espacial i arquitectònic, històric, humà i social, i més àmpliament pertanyen a un moviment i a un ordre general i harmoniós del cosmos.

 

L'artista també expressa el procés i el fenomen de connexió que desenvolupa, a través de textos, d'escenografies, d'escultures, d'instal·lacions, de polymedia, etc.

 

En tot cas, aquest creador, que es defineix més com un connector o un mediador, que transmet i acompanya un fenomen que no li pertany necessàriament, se centrarà a no aïllar les seves creacions, ni a tancar-les en caselles preestablertes, provant la porositat de les fronteres que existeix entre les seves obres pictòriques i les altres arts (particularment la dansa, la música, la arquitectura, la poesia).

 

A François-Xavier ALEXANDRE li agrada especialment implementar el fenomen i el procés de connexió al qual està unit, a través de creacions pictòriques que prenen forma d'instal·lacions-polípticas. Aquestes últimes solen ser exposades com obres permanents en institucions públiques (a França i a l'estranger).

 

D'altra banda, molts dels seus Objectes Plàstics estan presents en col·leccions privades nacionals e internacionals, que viuen el seu fenomen natural en el seu propi entorn, alhora que tots estan connectats entre si, formant part d'una obra global sinèrgica i simbiòtica.

 

És en aquest esperit d'enfocament i de lògica global de connexió, d'interconnexions i de interpenetracions, de sinergies i de simbiosi, que François-Xavier ALEXANDRE ampliará naturalment el camp de la seva creativitat i de la seva relació amb el món i el cosmos, exercint simultàniament diferents professions en l'àmbit de les arts i les lletres (ell és pintor i artista visual però també és escenògraf, professor d'arts i lletres, comissari d'exposició, director artístic, assessor cultural i artístic i escriptor), i enfrontant-se a múltiples cultures i mons diferents.

 

CV gairabé complert de François-Xavier ALEXANDRE